Финансиране по време на криза, част 2

Гари Тан, съосновател, Initialized Capital Management

13:45 | 18 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

В портфейла ни са компании като компании, които помагат да развитието на телемедицината да си развива по начин, който преди не е съществувал. Сега е жизненоважно здравните доставчици да работят, а те се борят за приходи.

И телемедицината е важен, ключов елемент за една от най-големите индустрии и едни от най-големите бизнеси в икономиката.

Започнах кариерата си като програмист. Вероятно бих писал безплатно софтуер, но сега, след 20 години опит разбрах, че софтуерът е във всяка част на икономиката.

Uber и AirBNB бяха първите. Сега на върха на копието са компании като Instacard, които въоръжават бунтовниците.

Вижте цената на акцията на Shopify и ще видите, че въоръжаването на бунтовниците е много печелившо за инвестиране и работа.

Аз съм израсъл с децата на имигранти, които са дошли тук без нищо. Невероятно е колко е голяма мощта на технологиите за израстването на хората.

Технологиите ми дадоха абсолютно всичко. И аз си поставих за цел да помагам на повече хора да го направят. Това е много важно. Ние постигнахме 7% от последните ни финансирания да са за чернокожи основатели, 9% - за фирми на латиноси и сме едни от малкото ангели-инвеститори, които обявяват тези цифри.

Те сега са трикратно по-високи от предишните финансирания. Знам, че тръгваме от ниво, на което не правехме достатъчно. Цялата индустрия не правеше достатъчно. И мисля, че дори не сме започнали да променяме нещо и не сме там, където трябва.

Но е много важно за всички да станем по-добри в това отношение и за нас е приоритет. Защото означава, че има хора, които би трябвало да се финансират, но не са заради системата в момента.