Как Sanofi използва изкуствения интелект

Пол Хъдсън, директор на Sanofi

16:00 | 10 юли 2024
Преводач: Петя Кушева

Вашата огромна френска биофармацевтична компания използва новата технология в своите операции. И да, откривате лекарства, но също така, интересно е, че ги интегрирате във функционалността на вашия ежедневен бизнес?

Благодаря! Удоволствие е да съм тук. Опитваме се да правим невероятни неща за пациентите и да откриваме нови лекарства. При цялото вълнение миналата година около големите езикови модели, тази година за нас всичко е свързано с това как да фокусираме голяма част от организацията ни, независимо дали е лабораторията, дали е експертен ИИ, дали използваме генеративен изкуствен интелект в регулаторни или текстово задействани части от компанията.

И много важно Snackable AI, когато се опитваме да получим по-добри, интелигентни решения за почти всички в организацията с единственото намерение да станем много по-ефективни при разработването на нови лекарства. Невероятно е, наистина.

Обичам този инструмент за Snackable AI. Това е собствено приложение, но ще попитам как мислите кой основен голям езиков модел трябва да търсите, за да интегрирате това? Отивате ли на аутсорсинг? Изграждате ли го вътрешно?

Ами вижте, ние сме откриватели и разработчици на лекарства. Не сме програмисти по душа. Сега имаме тази първа по рода си връзка с Open AI, партньорство с Bioformation Bio, които превеждат това за нас, за да сме сигурни, че можем да персонализираме големи езикови модели, за да откриваме лекарства, да опитаме да лекуваме болести, за които няма лекарства до този момент. Правим неща, които никога не са били правени преди. Още е в началото, но е изключително обещаващо. Не забравяйте, че има толкова голямо количество болести, за които няма налични лекарства, защото просто не сме имали компютърната мощност или възможността да се разгърнем и да знаем точно сега къде е тази следваща голяма революция в науката. Такава привилегия е да ръководя компанията в този момент.

Що се отнася до подхода на Snackable AI, партнирахме си с Elite, малък стартъп от Германия. Те работят с нас. Израснали са с нас. Това между другото е отворено за всички. Ние не го притежаваме. Щастливи сме да го споделим. Искаме все пак всички да подобрят здравните си грижи. И така, колкото повече потребители, толкова повече средства, толкова по-голяма точност, по-голям шанс за откриване на нови лекарства.