Valentino: Културата е важна в сливанията на модни брандове

Рашид Мохамед Рашид, основател и председател на Alsara Investment Group и председател на Valentino

15:00 | 27 септември 2023
Преводач: Силвия Грозева

Кажете ни повече с кой друг може да си партнират? Има някои спекулации, че Kering би трябвало да си партнира с Richеmon, която е компанията-майка на Cartier. Очаквате ли това да стане?

Знам, че Kering имат визия. Имат намерение да се разширяват. Желанието на Kering да обедини усилия с Mayhoola и Valentino беше много ясен знак накъде искат да вървят.

Защото Valentino днес е един от най-влиятелните и най-престижни брандове, които могат да растат в бъдеще.

В последните 10г като бранд ние постигнахме изключителни неща. През 2012г го купихме и тогава беше по-малко от 300 млн, а днес е 1,4 млрд. Това е най-големия лукс на висшата мода на Италия.

Това е съблазнително за Kering и се вписва в разширението, което искат в бъдеще.

Що се отнася до по-големи придобивания като това, което споменахте, зависи от Kering. Но на пазара на продуктите на лукса стават много неща. Както казвате, за 20г имаме ръст на този пазар и той стана един от най-привлекателните на света.

Но сте скромни. Вие сте експерт в тази сфера. Специалист сте по бизнеса с продукти на лукса. Решението на Kering е ясно. Има ли стратегическо значение? Виждате ли партньорство с гигант като Kering и Richemon?

Мисля, че тези сливания на големи имена не само означава събиране на цифрите и брандовете. Има и друг елемент в уравнението. Това е културата.

Зависи от мениджмънта на двете групи. Ако решат, че си подхождат, ще го направят. Може да решат, че не им отива.