ChatGPTх пише поезия и решава задачи

Керълайн Хайд, Ед Лъдлоу, Bloomberg

16:00 | 6 декември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Това е ChatGPT. Току-що написа откриването на новото ни технологично предаване. Ще ви го прочета: „Добре дошли в TechTalk, ново телевизионно предаване, в което представяме най-новото и най-интересно в технологиите и как то променя света на инвестициите“. Доста добре, нали?

Освен това новият чатбот помага на хората да пишат поезия, да решават трудни задачи по математика, дори да пишат компютърен код.

Тази платформа обаче може и да задава въпроси, поддържайки разговор. Може и да откаже да отговори на неуместен въпрос.

Microsoft спря чатбота си Tay, когато хората го научиха да прави расистки коментари. Така е, няма идеални неща.

Както казва съоснователят Сам Алтман, това е първо демо на възможностите му. Той го основа през 2015г. с Илън Мъск и някои други богати поддръжници. Самият Мъск вече напусна борда, защото има друга работа.

Интересно е да си спомним, че Илън Мъск е бил сред основателите през 2015, нали? И много други богати хора.

Самият Сам Алтмън отново потърси Twitter, за да каже, че в сряда са пуснали ChatGPT и вече има 1 млн потребители.

Всеки го използва от контактите ми в социалните мрежи.

Луда работа – не само че всички го използват, но за какво го ползват – всякакви неща. Ти обясни много хубаво как работеше в началото. Но вече чета на терминала на Bloomberg и на стената ми в Twitter как хората се питат дали ще замени хората. И си мисля дали някои от любимите ми музиканти няма да бъдат също заменени от него? Защото това е друго приложение – да пише песни и поезия. Малко е страшно.

Джо Уайзентал го накара да напише кънтри песен за коктейл, който му напомня плажа в Тайланд. Интересно дали ще набере сила и как ще бъде регулирано?