Илън Мъск отиде при Тим Кук в централата на Apple

Марк Гърман, Bloomberg

14:09 | 1 декември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Явно Тим Кук е много натоварен тази седмица. Ще се види с някои важни конгресмени от окръг Колумбия, а по обед се разходи с Илън Мъск в централата на Apple в Купертино. Не знаем какво са говорили и ми е много интересно дали Мъск не е искал по-ниска цена в AppStore.

Срещите в окръг Колумбия включват Джим Джордън и Даръл Иса. Някои от тези хора ще бъдат начело на Републиканската партия догодина, когато отново поемат Камарата. За Кук е важно да възстанови отношенията след промените в Конгреса.

На Apple явно ще бъдат задавани още въпроси било за модерацията на съдържание в Twitter или заради AppStore и таксите, от които някои разработчици не са доволни – става дума за делото на Epic Games преди няколко месеца, но въпросът остава открит. По въпросите на сигурността и защитата на данните. Околната среда. Най-различни проблеми, по които Apple и Конгресът се застъпват и които ще продължават да обсъждат и в бъдеще.

Полагат се усилия да бъдат овладени като цяло технологичните гиганти. Така че важно Кук да провежда такива срещи да създаде връзки с топ законодателите.

Трябва да кажем, че попитахме Apple дали Илън Мъск казва истината, дали е в централата на Apple, но той не отговори. Другата голяма тема е Китай и какво става в Джангдоу. Какво ново около производството на iPhone там?

Нямам основания да вярвам, че Мъск не е ходил в Apple. Той е точен, както и Тим и доколкото знам Мъск е отишъл при него или е бил по-рано. Знам, че Мъск обича да пише разни работи в Twitter, неща, в които обществеността може да повярва, но не съвсем верни.

Сега обаче не мисля, че това не е вярно.

Що се отнася до iPhone 14, чуваме, че ще има намаление на произведения обем спрямо планираните 90 млн. Ще направят около 80 млн или малко повече.

Това е заради съчетанието от бунтовете и последиците от ковид върху завода за iPhone Pro. Освен това хората не купуват обикновения iPhone 14 и 14+ Pro в количества, които Apple е очаквал.

Но нещата започват да се обръщат. Самият аз си поръчах iPhone Pro от доставчика Verizon по-рано тази седмица и той ще пристигне в средата на декември.

Така че според това къде живеете, нещата ще се подобряват в следващите няколко седмици.