BlockFi и възможността на юрисдикциите да работят с крипто, част 2

Сонали Басак, Bloomberg

15:30 | 29 ноември 2022
Преводач: Силвия Грозева

През уикенда изглеждаше, че голяма част от крипто светът се качи на самолета за Бахамските острови, за да проведе собствено разследване под някаква форма, заради различните юрисдикции, по които бе регистрирана FTX. Същото е и с BlockFi, защото Глава 11 е за защита от фалит тук в САЩ, но компанията не е базирана само в САЩ.

Отделих изключително много време да чета законите за банкрута точно по тази причина.

Има ли някой, който печели?

Наистина, след малко ще ви кажа колко, поне в този случай. Но за BlockFi са подали заявление пред Върховния съд на Бермуда, за да имат временни ликвидатори и на двете места.

Да не забравяме, че от гледна точка на Бахамските острови в случая с FTX, има много спорни моменти откакто започнаха процедурите по банкрута. Дотам, че дори главният прокурор каза, че някои думи на новия директор на FTX са непростими.

Правителството на Бермуда и САЩ остават ангажирани с този банкрут, защото искат да върнат парите на своите граждани.

В крайна сметка, според съобщенията, които видяхме от Бахамските острови, се поставя под въпрос доверието във финансовата система на всяка една юрисдикция и способността й да работи с крипто като същевременно създава строги правила за индустрията, така че хората да не си губят парите.