Williams: Имаме нужда от още тръбопроводи, част 1

Алън Армстронг, президент и директор на Williams

13:30 | 13 септември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Помощта, която получаваме в строежа на тръбопроводи в момента е Законът за намаляване на инфлацията. Опитът да се направят процесите по-лесни. Ще стане ли?
 

Бих казал, че всички разчитаме двете неща да са обвързани в този напредък. Надяваме се силно.

Всички в индустрията се чудим дали реформите ще се осъществят супер ефективно. Много е сложен този въпрос. Настина трябва да стане така, че да можем да продължим със силно ефективното изграждане на американската инфраструктура. Както за природен газ, така за ВЕИ.

Имаме много промени, които трябва да станат и въпросът е много сложен.

Така че не вярвам, че ще има подкрепа за нещо без да е достатъчно пълна и подробна, за да се реализира.

Къде най-много ни трябват тръбопроводи в момента? И каква е вероятността да бъдат построени?

Ясно е, че най-големите газови ресурси в САЩ и сигурно дори в света са Марселъс и Утика. В този регион сега има три тръбопровода. Те бяха сертифицирани. С други думи получиха разрешение, след като преминаха през всички трудности в продължение на 3-4г. И после пак не бяха построени.

Така че тръбопроводът Маунтън Вали остана последен и всички в индустрията се надяваме да бъде построен. Това е тръбопровод за 2 млрд кубически метра и наистина е много важно хората да разберат, че проблемът не е липсата на газ.

Имаме страшно много предлагане на нискоразходен газ в САЩ. Но без тръбопроводите, за да ги изведем от тези места като Марселъс-Утика до там, където е потреблението, хората ще бъдат силно разочаровани тази зима. Ще се разочароват като разберат, че енергийните им сметки са се повишили не защото нямаме в Америка евтин газ и не защото го изнасяме като LNG, а просто защото просто сами си пречим да построим критичната газова инфраструктура.