Binance тръгва с амбиции за Франция

Чън Пин “CZ” Zhao, директор и съосновател на Binance Holdings Ltd.

18:00 | 11 май 2022
Преводач: Петя Кушева

Първо, поздравления за одобрението за френския пазар. Какво следва. Какво означава това по отношение на сроковете, какво ще направят другите европейски страни и какво искате да атакувате по-нататък?

Благодаря за поканата, Франсин и Том.  Това е една от първите държави от Г-7, които дадоха регулаторен лиценз на Binance.

Това ни отваря врати, за да получим повече лицензи в Европа, в региона, а също и на други места по света. Искаме да продължим да работим в тясно сътрудничество с регулатора, за да създадем повече рамки за тази индустрия и да се запази безопасността в индустрията.

Това също е и много силен сигнал към другите държави. Всички страни от Г-7 най-вече имат някакъв регулаторен план за тази индустрия. Най-големите играчи като нас се съобразяват с него. Това изпраща много силен сигнал, че крипто е нещо дълготрайно и искаме да правим бизнес по здравословен начин.

Си Зи, защо Франция? Може ли Франция да се превърна в криптоцентър? Аз съм във Франция днес. И Париж е красив, но има репутация на град, в който хората работят по 35 часа. Не е най-иновативният. Променя ли се Франция и какво означава това за вашите амбиции във Франция? Каква цел има това?

Абсолютно съм убеден, че Франция, Париж може и вече вероятно е крипто център и ние можем да улесним това.

Можем да увеличим нивата на активност там. Предишната и настоящата администрация във Франция под президента Макрон е много про-бизнес ориентирана при строги правила. Франция е един от най-строгите регулатори, с които сме работили и те са много про-бизнес.

Под ръководството на президента Макрон можете да почувствате манталитета, че те искат да възприемат бизнеса, искат да възприемат новите технологии и да привлекат важните индустрии. А крипто индустрията е доста мобилна.

Повечето от крипто индустрията работи дистанционно. А блокчейнът няма граници. Така че и Франция има инженерни таланти, основани повече на математиката, много добри училища. Така че да, нещата могат да се променят. Франция определено може да бъде силен крипто център.