Mattel вижда силно търсене на играчки, няма да повишава цените

Инон Крейз, на Mattel

14:58 | 3 декември 2021
Преводач: Петя Кушева

Можете ли да ни дадете някаква гледна точка по отношение на какъвто и да е вид координация между Вас, главните изпълнителни директори и правителството в опита да се овладее кризата при веригата на доставки? Предприемат ли се в момента стъпки за това?

Да, бях насърчен от ангажимента на президента Байдън да подкрепя частния сектор за смекчаване на смущенията във веригата на доставки, включително по-специално задръстванията на пристанищата. Това е най-голямият проблем.

Mattel оценява помощта на ръководството на администрацията да насочи вниманието и ресурсите към тази важна област. Споделяме информация с президента относно гледната точка на Mattel за веригата на доставки и подготовката на индустрията на играчките най-общо за празничния сезон.

Видяхме една администрация, която е много открита, изслушва проблемите на индустрията, ангажира се с компаниите за играчки, с търговците на дребно и акционерите. Очакваме да продължим това сътрудничество.

Едно е, когато трябва да слушаме какво правят ръководителите и как си сътрудничат, но какво всъщност ви трябва по отношение на действияна, за да видите някои от тези проблеми разрешени?

Основният проблем е претоварването на пристанището. Виждаме постоянно подобрение през последните няколко седмици за облекчаване на някои от смущенията чрез по-добър поток на повече стоки, повече продукти в страната. Така че нещата се подобряват преди празничния сезон.

Колко дълго очаквате да продължат тези проблеми с веригата за доставки, особено с варианта, който виждаме сега?

Управляваме прекъсванията по веригата за доставки от няколко месеца, от началото им, повече от година от началото на пандемията. Ние  в Mattel успяхме да работим и да се справим с това. Очаквахме част от смущенията предварително. Предприехме смекчаващи действия и се възползвахме от нашата мащабност, гъвкавост и професионализъм при справяне с тези проблеми предварително. Работихме в тясно сътрудничество с нашите партньори - търговците на дребно, когато свършихме огромна работа в опитите си да се погрижим за много силното търсене на нашия продукт на пазара, особено преди празничния сезон.