Мъск: Искам биткойнът да е успешен

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 22.07.2021

12:30 | 22 юли 2021
Обновен: 13:07 | 22 юли 2021
Автор: Александра Попова

Илон Мъск помогна преди време да се предизвика затишие на криптопазара. Сега обаче шефът на Tesla изпраща помирителни сигнали до индустрията и позволява цените на дигиталните валути да се покачат отново. „Искам биткойнът да бъде успешен“, поясни той в сряда по време на участието си в онлайн конференцията „The B Word“. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Все още има много да се направи по отношение на удобството „за средностатистическия потребител. Но има много потенциал“, каза Мъск. Той обсъди бъдещето на бързо развиващата се крипто индустрия с технологичния инвеститор Кати Ууд, ръководител на Ark Investment Management, и Джак Дорси. Дорси оглавява както и услугата за разплащателни услуги Square, която все повече се включва в крипто света, но е и главен изпълнителен директор на социалната мрежа Twitter, в която Мъск се радва на голямо влияние, коментира Бойчо Попов.

От думите на госта стана ясно, че Мъск също така е дал подробности за собствените си инвестиции, както и за Tesla и SpaceX, които той също управлява. Така той заяви, че държи „предимно биткойн, но също така и етер и dogecoin, разбира се", каза Мъск, цитиран от DPA.

"Проектът стартира преди години като един вид шега. Мисията: dogecoin трябва да покаже колко лесно е да създавате монети, които нямат нищо зад себе си и колко бързо хората могат да се завладеят от такива „въздушни проекти“.

Но след това бе многократно рекламиран от Мъск, който също така бе купил dogecoin като инвестиция за децата си и подкрепя разработчиците на валутата, добави още гостът. 

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.