Netflix пристъпва смело към гейминга, докато привличането на абонати се забавя

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 21.07.2021

17:50 | 21 юли 2021
Обновен: 17:53 | 21 юли 2021
Автор: Георги Карамфилов

Netflix обяви, че ще се насочи по-сериозно към сферата на игрите, след като стрийминг услугата прогнозира слаб ръст на броя на абонатите си, предвид нарастващата конкуренция и вдигането на ограниченията заради Covid-19, които държат хората у дома, предава Ройтерс. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

Цената на акциите на компанията се движеха около 531,10 долара по време на следборсовата търговия във вторник.

Netflix преживява рязко забавяне на броя на новите клиенти след бума от 2020 г., подхранван от факта, че хората си стояха у дома заради пандемията. Netflix отчете, че е загубила 430 хил. абонати в САЩ и Канада през второто тримесечие, а това е едва третият ѝ тримесечен спад за 10 години.

Пионерът във видео стрийминга заяви още, че е в ранен етап на експанзията си в областта на видео игрите. Нейните гейминг предложения ще станат достъпни за абонатите без допълнително заплащане. Първоначално компанията ще се фокусира върху мобилните игри.

„Разглеждаме гейминга като нова категория съдържание за нас, подобно на нашата експанзия в оригиналните филми, анимации и телевизионните предавания“, посочиха представители компанията в тримесечното си писмо до акционерите.

Според госта, дългогодишните усилия ще започнат „сравнително слабо“ с игри, обвързани с хитовете на Netflix, коментира главният оперативен директор и главен продуктов директор Грег Питърс във видео интервю след излизането на отчета.

Netflix вече има опит с видео игрите с няколко заглавия, свързани със сериали като “Stranger Things” и „The Dark Crystal: Age of Resistance”.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg