Apple представи тънки iMac и мощни iPad Pro с фокус върху мобилността

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 21.04.2021

11:12 | 21 април 2021
Обновен: 11:12 | 21 април 2021
Автор: Александра Попова

Американският технологичен концерн Apple Inc представи линия от тънки iMac компютри и iPad с по-висококачествени дисплеи, които използват собствени процесори. Гигантът ускорява миграцията си отвъд Intel и обръща все повече внимание на работата от дома. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

От думите на госта стана ясно, че компанията също така пусна плеяда продукти, включително AirTag, с който да се намират изгубени предмети, както и абонаментни услуги за подкасти. 

"Apple представи по-тънка версия на своя iMac компютър, който използва проектирания от него централен процесорен блок и се предлага в седем цвята, включително лилаво и зелено. С 24-инчов (61-сантиметров) дисплей iMac са с дебелина само 11,5 милиметра".

"Новите iMac разполагат и с по-висококачествена предна камера и микрофон, отговарящи на очакванията на потребителите по време на пандемията и критиките, че камерите на компютъра не са в крак с фирмените iPhone и iPad по време на ерата на всеобхватните видео разговори", каза още главният редактор.

"Компютрите работят с персонализиран процесор M1 на Apple, който беше пуснат за пръв път в MacBook Air, MacBook Pro и Mac mini миналата година. Вкарвайки тези чипове и в iMac, компанията вече замени чиповете на Intel със собствените си в по-голямата част от линията на Mac. Apple планира да пусне MacBook Pro от по-висок клас със собствени чипове по-късно тази година, както и по-малък настолен компютър Mac Pro с процесор на Apple до следващата година".

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg