Начело на Tik Tok застава ключов директор на Disney

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 19.05.2020

11:40 | 19 май 2020
Обновен: 08:09 | 4 юни 2020

Стрийминг директорът на Walt Disney Кевин Майер ще напусне развлекателната компания, за да стане главен изпълнителен директор на TikTok, популярното видео приложение, което е собственост на ByteDance Technologies, обявиха двете компании. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Майер ръководи успешния дебют на стрийминг услугата Disney+ през ноември, а през февруари не беше избран за нов главен изпълнителен директор на Walt Disney".

Кирилова коментира, че назначението на Майер влиза в сила на 1 юни, когато той също така ще стане главен оперативен директор на китайската ByteDance.

"TikTok, която позволява на потребителите да създават кратки видеа със специални ефекти, стана особено популярна сред американските тийнейджъри с предизвикателствата, които включват музика и танци. TikTok подсказа, че има желанието да създаде собствен бизнес с музикален стрийминг, а през януари заяви, че си партнира с базираната във Великобритания агенция за музикални права Merlin, за да разшири музикалната си селекция".

Вижте целия технологичен коментар във видеото.