Доларът остава почти без промяна

Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 05.08.2021

14:46 | 5 август 2021
Обновен: 14:46 | 5 август 2021
Автор: Александра Попова

Още една много натоварена с отчети седмица е към края си. Днес е денят за решението на Bank of England. Европейските акции се покачват до четвърти пореден рекорд, след като силните корпоративни резултати повишиха настроенията. Това каза Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването "В развитие" с водещ Роселина Петкова

"Индексът Stoxx 600 също бележи ръст благодарение на технологичните акции. Акциите на Siemens поскъват след повишаване на печалбите и прогнозата за продажбите".

От думите на пазарния коментатор стана ясно, че днес е заседанието на Централната банка на Англия, но се очаква да няма промени в лихвения процент. Поглед към Уолстрийт - там фючърсите върху S&P 500 и Nasdaq остават почти без промяна, докато търговците очакват най-новите данни за работните места в САЩ.

"Доларът остава почти без промяна. В момента инвеститорите се опитват да видят отвъд ситуацията с Делта варианта и случващото се в Китай. Суровият петрол е стабилен след няколко дни на загуби, произтичащи от Делта варианта, особено на ключовия пазар в Китай".

По-късно ще следим заглавията за Банката на Англия, където се очаква днес в 4 следобяд да говори Андрю Бейли. И накрая, има още един златен медал за Великобритания на Олимпиадата, тъй като Мат Уолс спечели злато в колоезденето при мъжете.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.