Европейските акции поевтиняват след тридневна печеливша серия

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 15.01.2021

15:05 | 15 януари 2021
Обновен: 15:05 | 15 януари 2021
Автор: Николета Рилска

Европейските акции поевтиняват, след като тридневната печеливша серия увеличи цените им до най-високите нива от 11 месеца насам. Това заяви пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

“Индексът Stoxx 600 се понижава с 0,5%, воден от загубите на енергийния сектор, след като силният долар натежа на цените на петрола”.

“Италианският индекс FTSE MIB се покачва, след като премиерът Джузепе Конте успя да спечели ново мнозинство, за да остане на власт. В сряда бившият премиер Матео Рензи обяви, че оттегля министрите от партията си от управляващата коалиция”, посочи Ийстън.

“Акциите на Carrefour поевтиняват, след като френското финансово министерство потвърди опозицията си към потенциалното придобиване на веригата от канадската Alimentation Couche-Tard”.

“Акциите на SAP поскъпват, след като анализатори заявиха, че данните на германския софтуерен гинант за четвъртото тримесечие предоставят доза успокоение”, отбеляза пазарният анализатор.

Ийстън добави, че инвеститорите ще следят отчета на американската банка JPMorgan, който трябва да бъде публикуван в рамките на днешната сесия.

Целия коментар вижте във видеото.