Основните индекси в САЩ се покачват с между 0,3 и 0,5%

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 13.02.2019

20:40 | 13 февруари 2019
Снимка: s.yimg.com
Снимка: s.yimg.com

В момента, навлизайки в следобедните часове на борсовата търговия, основните индекси в САЩ са нагоре с между 0,3 и 0,5%. Това съобщи Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Широкомащабният ръст от вчера продължи и по-рано в сесията днес, но постепенно вече утихна след като американския политик, сенатор Марко Рубио, обяви потенциален законопроект за облагане с данъци на корпоративно обратно изкупуване на равна основа с дивиденти". 

Индексът S&P 500, който в един момент се бе покачил със 17 пункта или над 0,5%, се понижи до ръст от 4 пункта, след като сенаторът публикува в Twitter своето предположение, спомена Кийнан. "Това отклони ръст, подтикнат от оптимизъм, че президентът Тръмп е по-близо до одобряване на споразумение за границата, с което ще се избегне нова правителствена блокада. Президентът на САЩ също каза, че е отворен към удължаване на крайния срок от 1-ви март за влизане в сила на митата срещу китайските стоки, в случай че двете страни постигнат споразумение. Това също подтикна акциите тази седмица", добави Кийнан.

Гледайте видео материал с целия разговор.