UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Онлайн платформа за застраховане предлага иновативно портфолио от услуги

Александър Цветков, Симеон Костов, Димитър Колчаков, Boleron, UpDate, 08.03.2020

19:30 | 8 март 2020
Александър Цветков, Симеон Костов, Димитър Колчаков, Boleron. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Александър Цветков, Симеон Костов, Димитър Колчаков, Boleron. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Boleron е първата онлайн платформа в България за застраховане онлайн, която позволява управление от мобилния телефон на застраховки. Те са поместени в мобилно приложение - там пише до кога е валидна застраховката, подновяването ѝ може да се случи с един клик. Освен това има и екологична полза, заяви Александър Цветков, изпълнителен директор на Boleron, в предаването "UpDate".

По думите на Димитър Колчаков от Boleron онлайн застраховането и получаването на подписана полица с електронен подпис е станало възможно след последните промени в Кодекса за застраховането. "Електронният подпис има силата на саморъчен според законодателството", изтъкна той.

"Имаме различни продукти като застраховка имущество, здравна застраховка за пътуване в чужбина, ски застраховка, автомобилна застраховка и т.н.", разкри Александър Цветков.

"При въвеждането на данните на картата онлайн плащането става в защитена среда на банката. Ние нямаме достъп до информацията. Грижим се личните данни на хората да са съхранени спрямо правилата, по-чувствителните от тях са криптирани. На по-късен етап имаме идея да пуснем оглед на автомобил изцяло през мобилното приложение", каза Симеон Костов от Boleron.

Първоначалната инвестиция е била 500 хил. лв. Техен инвеститор е създателят на "Булпрос" Ивайло Славов. В момента търсят финансиране от инвестиционен фонд.

"Все по-голяма част от застрахователният бизнес минава през брокерите в България", стана ясно от думите на Александър Цветков, който допълни, че в следващите пет години застрахователите и брокерите трябва да се дигитализират.