UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

B-box - приемникът, който прави всеки телевизор умен

UpDate, 19.12.2021

20:10 | 19 декември 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Последните предизвикателни пандемични месеци и дори години ни накараха да прекарваме все повече време в домовете си. А това пък ни принуди да изместим забавленията си също в „нашия дом - нашата крепост“ и да търсим начини за приятно прекарване на времето.

За всички онези, които имат телевизор, който попада в смесената категория „нито нов, нито е стар“, си заслужава да помислят да се сдобият с един от многото Android TV приемници, които заливат пазара напоследък – за да може да получат нов начин за ползване на тези полумодерни, но не и за изхвърляне телевизори.

Днес ви представяме едно подобно устройство – т . нар. сет-топ-бокс, който сам по себе си представлява телевизор, на който му липсва само екранът.

Става дума за B-box - модерен Android TV приемник, който прави всеки телевизор умен и поддържа стотици медийни приложения на Google Play. Той работи през всякаква интернет среда, дори и през WiFi. Устройството е произведено за австрийската компания Strong GMBH от Skyworth и идва с процесор AM Logic S905X4, подпомогнат от рам памет 2GB и флаш памет 16GB eMMC.

Сет-топ боксът работи наистина бързо, без забавяне или колебание. Очевидно, че процесорът и паметта му са оптимизирани много добре за операционната система.

Иновативното устройство е изключително компактно, с модерен дизайн и може да се използва както на територията на страната, така и в чужбина в рамките на ЕС. Услугата на Булсатком за интерактивна телевизия предлага достъп до над 240 ТВ канала, от които над 130 с HD качество, 8 в 4К ULTRA HD качество, както и над 40 канала, разпространявани само за клиентите на Булсатком. Интерфейсът е добре изглеждащ, лесен за разучаване и за употреба.

Цялото ревю вижте във видео материала.