Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Оставката на Флин е само елемент от голямата борба между двете крила в САЩ

Симеон Николов, дипломат, Клуб Investor, 18.02.2017

21:00 | 18 февруари 2017
Автор: Investor.bg
Симеон Николов, дипломат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Симеон Николов, дипломат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Оставката на съветника на президента на САЩ Доналд Тръмп Майкъл Флин е само елемент от голямата борба, която се води между двете крила в САЩ. Това коментира дипломатът Симеон Николов в ефира на Клуб Investor с Ивайло Лаков.

Целта на тази ескалация е обявената от Тръмп политика за сближаване с Русия, но в дъното на скандала лежи и двубоя между американския президент и разузнавателните служби от времето на президентската кампания, отбеляза дипломатът.

Почти всички страни членки на НАТО признават, че трябва да се увеличат разходите за отбрана, но по-важният въпрос за САЩ и Европа е дали САЩ намират солидарност в европейските страни, когато планират определени операции, коментира още той.

Германия е най-големият противник на Тръмп, тъй като американският президент се обяви за премахване на либералния модел, което би ударило сериозно германската икономика, поясни Николов.

Кои са проблемите на сигурността в Европа и възможно ли е да се превърне във военен център? Вероятен сценарий ли е търговска война между САЩ и Европа?

Вижте повече във видеото: