Повече от 350 иновативни проекта ще бъдат безвъзмездно финансирани

Иновативните стартъпи ще използват безвъзмездна помощ до 200 хил. лева

15:01 | 10 юли 2018
Автор: Катерина Хапсали
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Повече от 350 проекта ще бъдат финансирани по процедура „Насърчаване на предприемачеството“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, а безвъзмездната помощ за всеки един от тях ще бъде до 200 хил. лв.

Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев в рамките на информационните дни по процедурата в Пловдив. В събитието участие взеха и зам.-кметът на Пловдив Розалин Петков и зам.-областният управител Петър Петров, информираха от пресцентъра на икономическото ведомство.

„Това е една от най-очакваните процедури за стартиращи компании, със значителен финансов ресурс от 67 млн. лв., а по нея ще могат да кандидатстват стартъпи в редица области на действие, които са създадени след 31 декември 2016 г.“, обясни зам.-министър Манолев.

По думите му интересът към схемата е сериозен като през последната година активно са обсъждани с бизнеса всички изисквания по нея, за да бъде максимално полезна за българските новооткрити фирми.

„Надявам се и тези проекти да бъдат устойчиви – това наистина да бъде стимул за създаване на конкурентни български предприятия, които да генерират растеж“, подчерта Александър Манолев и посочи, че експертите очакват да получат над 2 хиляди проектни предложения в рамките на кандидатстването.

Колко проектни предложения се очакват и какво още каза заместник-министърът на икономиката вижте на Investor.bg