Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Бизнесмен: Европейската солидарност е само на думи

Анселмо Капороси, бизнесмен, Светът е бизнес, 24.03.2020

21:00 | 24 март 2020
Обновен: 01:31 | 5 юни 2020
Анселмо Капороси, бизнесмен. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вярвам на Европейския съюз (ЕС), той е модел на демокрация, който е уникален в цял свят. Но икономическата криза, коронавирусът и липсата на солидарност го застрашават от разрушаване. Европейската солидарност е само на думи. Това мнение изрази бизнесменът Анслмо Капороси в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

"Има различни интерпретации за случващото се в Италия. Има много туристи от Китай в Италия. Някои теории са конспиративни. Други хора смятат, че това е случайност".

"Италианската реакция закъсня. Сега взетите мерки са сериозни. Ако бяха взели тези мерки преди седмица, нямаше да се случи тази ситуация.
В ЕС сме едно семейство. Трябва в добро и лошо да бъдем заедно. Той има усещането, че Европа е изоставила Италия. Само три страни оказват подкрепа - Русия, Китай и Куба", твърди бизнесменът.

"Болните в страната са повече от 50 4000, излекувани са 7432. Починалите са повече от 6077".

"Гласува се програма за 25 милиарда евро. Ще се помага да се закупят новини машини за болниците, продължават се сроковете за плащане на данъци, ще се платят осигуровки, ще се погасят кредити към банките. Ще се помага на проблемните предприятия", уточни гостът.

Според Капороси с някои неща правителството в Италия се справя добре, с други - не, а относно взетите у нас мерки срещу разпространението на пандемията той смята, че не са достатъчно сериозни.

Целия разговор чуйте във видео материала.