В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Пазарите се радват на оптимизъм в очакване на още стимули

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 14.01.2021

13:45 | 14 януари 2021
Обновен: 14:29 | 14 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Доходността по облигациите се повишава заедно с акциите в четвъртък в очакване новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън да обяви нови стимули на стойност около 2 трлн. долара. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„На територията на Европа инвеститорите залагат най-вече на автомобилните производители, миньорите и банките“.

По думите на Магдалена Иванова от това, което се случва на световните борси ясно се вижда, че инвеститорите залагат на икономическото възстановяване през тази година, като дори са склонни да проявят толерантност към завишените оценки на някои компании“.

„По отношение на петрола наблюдаваме волатилността на цените в последните две сесии заради постоянните опасения за търсенето на фона на намаляването на запасите от суров петрол в САЩ за поредна седмица и добрите данни от Китай“.

Главният редактор на bloombergtv.bg коментира, че Германия е първата развиваща се икономика, която публикува данни за БВП за 2020 г. Те показват, че германската икономика се е свила с 5% - най-големият спад, регистриран от повече от десетилетие.

Целия разговор гледайте във видеото.