В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

България привлича хиляди германци за медицински спа туризъм

Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, В развитие, 01.10.2019

18:50 | 1 октомври 2019
Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България вече може да започне да се предлага като целогодишна дестинация за медицински спа туризъм за застрахованите германски граждани. Това стана възможно след големи усилия на Българския съюз по балнеология и спа туризъм в екип с Германо-българската индустриално-търговска камара, заяви Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, в интервю за водещия на предаването "В развитие" Вероника Денизова.

"Първият етап от каузата да се позиционира България на здравноосигурителния пазар на Европа е приключил. На следващият етап ще се добави Австрия, Швейцария и други държави".

"Сега следва да направим правилния маркетинг, така че германският гражданин, който има право на амбулаторна рехабилитация в български спа център, ще може да избере България и ще му бъде реимбурсиран разходът", коментира Кацарова.

"Следващата стъпка е правилната маркетинг кампания на германския пазар, която ще започне през ноември с дни на здравето в българското посолство в Берлин. Ще има и други подобни събития, за да може да представим България като дестинация за качествен и целогодишен медицински спа туризъм".

"За България това означава устойчивост на инвестициите", обясни тя.

"Целта ни е през 2020 г. да дойдат близо 5 хил. застраховани лица от Германия".

Вижте цялото интервю във видеото.