В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Central European Startup Awards насърчава предприемаческата екосистема у нас

Кремена Дервенкова, изп. директор на ABLE; Лулчо Георгиев, координатор-проект на CESA, В развитие, 17.09.2019

20:12 | 17 септември 2019
Кремена Дервенкова, изп. директор на ABLE; Лулчо Георгиев, координатор-проект на CESA. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Кремена Дервенкова, изп. директор на ABLE; Лулчо Георгиев, координатор-проект на CESA. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За четвърта поредна година Асоциацията на българските лидери и предприемачи ABLE организира Central European Startup Awards Bulgaria. Състезанието ще отличи най-добрите стартиращи компании и личности в 16 категории. Кои са те - ще разберем на 24 септември в зала 2 на НДК, където ще се проведе церемонията по награждаването на победителите на национално ниво. Същите ще представят България на регионалния финал в края на ноември в Букурещ.

Central European Startup Awards Bulgaria има за цел да разпознае, отличи и награди най-добрите стартъпи, личности, инвеститори, основатели, ролеви модели в нашата екосистема и да ги изпрати на следващото ниво в Букурещ на 21 ноември, сподели Кремена Дервенкова, изп. директор на ABLE, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Програмата и конкретно това събитие позволява на всички да изградят мрежа и да създадат взаимоотношения между отделните участници в различните категории. Целим да формираме добра и свързана екосистема, за да се увеличат ефектите от потенциала в България. Тази година участват 50-60 стартъпа в общо 16 категории. Имахме 600 уникални номинации. Това, от своя страна, заяви Лулчо Георгиев, координатор-проект на CESA.

Имаме много нови категории като Най-добър разработчик на софтуер, изтъкна Кремена Дервенкова.

"Подборът на финалистите се случи в няколко етапа. Първият е етапът на номинации. Вторият е пресяването с помощта на нашите съветници, оставяйки 3-4 финалисти във всяка категория. Сега вотът на журито и публиката ще определи победителя във всяка категория. Зрителите все още могат да подкрепят своите фаворити", отбеляза Лулчо Георгиев.

Мястото на Централна и Източна Европа на световната предприемаческа карта

Българите сме креативни и пробивни и въпреки че регионът все още не е един от най-развитите на глобално ниво, все пак бележи своето развитие, спомена Кремена Дервенкова.