В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Най-добрите индекси за деня са FTSE MIB и Cac40

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, „В развитие“, 05.04.2019 г.

14:33 | 5 април 2019
Обновен: 13:42 | 5 юни 2020
Снимка: Pixabay

Световните акции се търгуват с леко повишение, а американските облигаци се понижават. След изказвания от делегациите на САЩ и Китай, че отбелязват напредък в търговските преговори. Доларът остава стабилен часове преди днешния доклад за трудовия пазар в страната. Това каза пазарният анализатор Юън ПотсBloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Николай Кръстев.

Поглеждаме функцията GRR на Bloomberg терминала и виждаме, че минодобивните компании и автопроизводителите са сред най-добре представящите се за деня, продължава анализа си Потс. Но 9 от 19 индустриални групи се търгуват с понижение, като телекомите и компаниите за недвижими имоти губят най-много.

„Акциите в Европа се търгуват с леко повишение. 3 часа и половина след началото на деня повечето сектори се покачват. Италианският FTSE MIB е нагоре с 0,4%, а френският Cac40 – надолу с 0,2% – два от индексите с най-добро представяне“.

По-рано днес в Азия търговските обеми бяха занижени след като капиталовите пари в Китай и Хонконг бяха затворени заради празници, каза още анализаторът.

А лекият сурови петрол се колебае под 62 долара за барел, но се е насочил към пето поредно седмично поскъпване, завършва Юън Потс коментара си за европейските пазари.

Вижте целия коментар във видео материала.