Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Основният бизнес на SAP се качва по-бързо на облака

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 23.04.2021

13:00 | 23 април 2021
Обновен: 13:15 | 23 април 2021
Автор: Александра Попова

Най-големият производител на софтуер в Европа SAP увеличaвa темповете на преместване на основния си бизнес към облака. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Приходите за водещия продукт S/4Hana Cloud са се увеличили през първото тримесечие с 36 процента до 227 милиона евро, поясни днес базираната във Валдорф група. За първи път сега SAP дава представа за конкретните данни за продажбите на програмния пакет S/4Hana Cloud, който е на пазара от няколко години. S/4Hana е стандартният софтуер на SAP за управление на компании (ERP)". 

От думите на главания редактор стана ясно, че отделът на SAP Qualtrics е постигнал повече продажби през първото тримесечие на 2021 г., отколкото през същия период на предходната година. 

"Приходите са се увеличили с 36 процента до 238,6 милиона евро, обяви доставчикът на софтуер за анализ на данни. Нетната загуба тук обаче се увеличи дo 199,9 милиона евро от 44,8 милиона евро година по-рано, предава DPA", добави още Бойчо Попов.

"С пакетното предложение ise with SAP, представено през януари, изпълнителният директор на SAP Кристиан Клайн иска клиентите да преминат към облачните версии на стандартния софтуер на SAP по-бързо и заради инвестициите, направени тази и следващата година, може да преглътне и по-слабите резултати".

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg