Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Европа иска да стане водеща в обработването на данни

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 26.11.2020

10:28 | 26 ноември 2020
Обновен: 13:19 | 26 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Европейският съюз възнамерява  в бъдеще да използва по-добре цифровите данни, за да укрепи икономиката на вътрешния пазар. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

С помощта на новия закон на Европейската комисия за контрол на данните - известен вътрешно като „Закон за управление на данните“ - и с правилните инвестиции, цифровата надпревара за догонването трябва да се ускори., обясни гостът. 

"В бъдеще данните, получени в ЕС, трябва да се съхраняват и обработват в Европа, доколкото е възможно. Целта на новия регламент, който бившият френски министър по икономическите въпроси и заместник-председателят на ЕК Маргрете Вестагер представиха, е да даде на Европа суверенитет над цифровите данни".

Главният редактор на Investor.bg коментира и новината, че Salesforce има планове да закупи Slack. 

"Операторът на облачни услуги и конкурент на германския SAP – Salesforce, е в напреднали преговори за закупуването на Slack Technologies Inc. в сделка, която ще обедини гигант в бизнес софтуера с един шумен новодошъл на пазара играч с мисия да замени офис имейла".

"Salesforce е най-големият глобален продавач на софтуер, който компаниите използват за управление на взаимоотношенията си с клиентите. Стартирала преди 21 години и управлявана от съоснователя Марк Бениоф, тя беше пионер в предоставянето на софтуер в облака чрез абонамент, а не чрез скъпа предварителна инсталация", каза Попов.

Вижте целия коментар във видеото. 

Повече новини от технологичния свят четете на Investor.bg