Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Франция е добър пример за справяне с негативното влияние на карантините върху икономиката

Проф. д-р Димитър Веселинов, преподавател в СУ "Св.Климент Охридски", Бизнес старт, 30.10.2020

10:06 | 30 октомври 2020
Обновен: 12:36 | 30 октомври 2020
Автор: Радостина Ивчева

Франция може да даде добър пример на цяла Европа за справянето с негативното влияние на карантините върху икономическото развитие. Това заяви проф. д-р Димитър Веселинов, преподавател в СУ "Св.Климент Охридски", в предаването "Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Франция се превръща в поредния епицентър, който да генерира положителни решения и отговор за бъдещето на Европа, заяви гостът“. Според него тъй като положението навсякъде е нестабилно, Франция може да подпомогне региона чрез създаване на добри практики за справяне с последиците от карантината.  

„Не трябва да мислим върху причините за втората вълна, а как да я преодолеем. Трябва да бъдем солидарни. Мисля, че на 1 януари няма да си честитим новата година, а новата карантина“.

Според Веселинов на фона на пандемията и последните терористични атаки във Франция е станало ясно каква е истинската роля на учителите.

„Наред с лекарите те са на първа линия и обществото за пореден път се убеждава в сериозността на тази професия“.

„Макрон е натоварен да решава какво ще бъде по-нататъшното развитие на френската и европейката общност“, заяви гостът, като добави, че във френските медии се забелязва и доза оптимизъм, тъй като са предприети мерки да не се убие бизнесът в страната, например с помощта за малките магазини те могат да преминат към онлайн търговия.

„След първото карантиниране се пристъпи към много сериозен план за развитието на икономиката при налагане на втора карантина“, обясни Веселинов.

Целия разговор вижте във видео материала.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.