Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Български студент във Франкфурт: Германия се справя ефективно и адекватно с Covid

Светослав Славчев, студент във Франкфурт на Майн, Frankfurt University of Applied Sciences, Бизнес старт, 20.10.2020

10:29 | 20 октомври 2020
Обновен: 11:14 | 20 октомври 2020
Автор: Димитър Баларев

Макар че Германия е на прага на втора вълна на коронавируса, това не възпира германския оптимизъм. Германия се справя ефективно и адекватно с Covid. Това заяви Светослав Славчев, студент във Франкфурт на Майн, Frankfurt University of Applied Sciences, в предаването "Бизнес старт", с водещ Живка Попатанасова.

"В Германия се наблюдава огромен ръст на новозаразените спрямо март и мерките, които се предприемат са по-скоро на регионално и градско ниво. Във Франкфурт на Майн преди две седмици беше въведен вечерен час - 22:00 ч., носенето на предпазни маски в центъра е абсолютно задължително и сбирките за над 9 души на закрито и над 25 в отворени пространства е забранено. "

По мнението на Светослав Слачев сегашните мерки в града към този момент са адекватни, тъй като паралелно с тях се насочват и помощи за бизнеса и безработните - "на големите компании се отпускат фондове, а на временно безработните се осигуряват до 67% от предишната им нетна заплата", уточни студентът във Франкфурт.

Гостът сподели, че пролетно-летният семестър в неговия университет е бил изцяло в дистанционна форма, като присъствие се е изисквало само при полагане на изпитите.

"Учебната година трябваше да започне на 15 октомври, но от съображения за безопасност, датата е променена на 1 ноевмри", поясни Светослав Славчев.

В заключение българският студент в чужбина заяви, че опциите за намиране на работа във Франкфурт на Майн са оскъдни, като се очаква безработицата в Германия да достигне 1,8 милиона души.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.