Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Георги Лозанов: Протестите са вид санитарна сеч и трябва да се появяват периодично

Доц. Георги Лозанов, медиен експерт, Бизнес старт, 24.07.2020

11:13 | 24 юли 2020
Обновен: 19:24 | 24 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

Протестите са санитарна сеч в политиката, която трябва да се появява периодично непременно. Протестите са доказания механизъм, по който се извършват действия, така че да има достатъчно радикална промяна до следващия период от протести. Това каза доц. Георги Лозанов, медиен експерт, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Плакатите на протестите са с много жив и остроумен почерк направени. Това е показателно, че в  тези протести се включва ново поколение със своя начин на говорене и със стилистика, която е формирана в социалните мрежи".

По думите му министерските рокади не са успех. Според доц. Лозанов е нужна радикална промяна и козметичните промени не са достатъчни. 

"В социалните мрежи хората намират повече свобода и откровеност – това, което не могат да намерят в реалността. Ако се страхуваме, че ще се злоупотреби със свободата, никога няма да може да й се радваме".

Доц. Лозанов коментира, че протестите, които идват с откровеността на общуването в социалните мрежи, са насочени именно срещу тази двойна игра в обществения живот. 

Според него правенето на политика в България в момента далеч не отговаря на очакванията на хората. 

"Около протестите има много търсачи на бъдещ политически вот".

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.