Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Лудогорец, ЦСКА или Левски: Кой изгуби най-много заради коронавируса

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 05.06.2020

11:30 | 5 юни 2020
Автор: Цветан Кръстев

Отборът на Лудогорец поевтиня най-много в efbet Лига заради пандемията от коронавирус. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Той се позовава на анализ на авторитетния специализиран сайт Transfermarkt.com, като периодът включва от 15 март, малко след обявяването на извънредното положение в България, до началото на този месец.

"За този период съставът на Лудогорец поевтиня с 40,8%. Или от 52,3 милиона евро до 31 млн. евро. Знаем, че цените на футболистите се понижиха заради пандемията, отделно родните отбори се разделиха с чужденци, което също оказва влияние за промяната. Но разградчани остават най-скъпия отбор у нас".

Коларов обясни, че след Лудогорец най-ощетен е ЦСКА.

"Червените" бележат спад с 38% и футболистите им вече струват общо 17,6 млн. евро. После следва Ботев Пловдив (6,4 млн. евро след пандемията) или минус 23,1%. Левски е на четвърта позиция. "Сините" поевтиняха с 21,5% и отборът им вече е оценен на почти 15,3 млн. евро. После се нареждат Берое, Ботев Враца, Славия и т.н.".


Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.