Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Северна Корея е буре с барут за света

Кръстьо Белев, директор на представителството на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие в Пекин, Бизнес старт, 28.04.2020

10:53 | 28 април 2020
Кръстьо Белев, директор на представителството на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие в Пекин. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Кръстьо Белев, директор на представителството на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие в Пекин. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Неясната ситуация със севернокорейския президент Ким Чен Ун не е безпрецедентна, той “изчезна” и през 2014 г. В момента никой не е заинтересован от нестабилност на Корейския полуостров, знаем, че Северна Корея е ядрена страна. Това каза Кръстьо Белев, директор на представителството на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие в Пекин, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

“Северна Корея е буре с барут - фактор, който може да донесе щети на целия свят”.

Белев определи режима в Северна Корея като теократичен. Той посочи, че за момента всички залози са, че Ким Йо Чен, по-малката сестра на севернокорейския лидер, ще бъде обявена за негов заместник.

Според госта обаче това може да не доведе до отварянето на Северна Корея към света, тъй като подобни бяха надеждите при идването на власт на Ким Чен Ун, което така и не се случи.

По отношение на неяснотата разпространява ли се коронавирусът в Северна Корея Белев обясни, че има данни за внос в страната на големи количества медицински консумативи от Китай.

“Интересното е, че Китай, който затвори своите граници за всички чужденци, позволява посетители само от Северна Корея”, добави Белев.

Очаквайте видео материал с целия разговор.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” може да гледате тук.