Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Uber очаква да премине успешно през кризата

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 20.03.2020

10:58 | 20 март 2020

Акциите на Uber Technologies повишиха стойнстта си с 44% в четвъртък, след като главният изпълнителен директор Дара Косровшахи заяви, че компанията разполага с достатъчно средства, за да премине през кризата с коронавируса. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов

Цената на акциите на базирания в САЩ конкурент Lyft се повиши с 30 на сто след положителните коментари.

„Думите на Косровшахи дойдоха в момент, в който стъпките за овладяване разпространението на коронавируса забавиха икономическата активност, принудиха редица компании да пазят парите си и да търсят начини да продължат да плащат заплати, дори в момент, в който фактически не оперират“.

„Uber и Lyft започнаха да спират превозите в своите платформи в Съединените щати и Канада, след като властите призоваха за социално дистанциране за борба с вируса“, обясни още Елена Кирилова.

По нейните думи обаче бизнесът с доставки на храна на Uber – Uber Eats, се радва на растеж, тъй като повече хора искат да избегнат излизането навън и поръчват от ресторанти.

„Междувременно Tesla обяви, че спира производството в завода си за електромобили в Сан Франциско от 24 март, с което приключва съпротивата срещу местните власти, които са притеснени за разпространението на коронавируса“.

Целия технологичен коментар гледайте във видеото.