Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пари, медии, обкръжение - външните фактори, определящи успеха на един спортист

Магдалена Малеева и Веселин Коларов от Gol.bg, „Бизнес старт“, 09.09.2019 г.

10:05 | 9 септември 2019
Магдалена Малеева и Веселин Коларов от Gol.bg, „Бизнес старт“, 09.09.2019 г.
Магдалена Малеева и Веселин Коларов от Gol.bg, „Бизнес старт“, 09.09.2019 г.

През изминалия уикенд приключи поредното издание на престижния тенис турнир от „Големия шлем“ US Open, на който Григор Димитров достигна до полуфиналите, а с триумф при дамите се поздрави 19-годишната Бианка Андрееску. При тях, а и при всички останали спортисти по света в момента наистина сериозно влияние оказват три ключови елемента, намиращи се изцяло извън игрището - парите, медийното внимание и личното обкръжение. Магдалена Малеева и редакторът в Gol.bg Веселин Коларов коментират темата за сутрешния блок „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„960 000 долара от наградния фонд на US Open ще спечели Гришо от изявата си в турнира“, казва Коларов.

Контузията в рамото на Григор Димитров по последна информация е отшумяла и надеждите са той да завърши сезона далеч по-успешно, отколкото го започна, коментира Малеева.

„Големите пари в тениса крият и своите негативи. Специално при момичетата голяма част от тях започват да играят много малки - преди да са навършили 20 години. Всичкото това внимание около тях ги кара да си мислят, че са центърът на света. Това не е много здравословно за човека“, казва тенисистката от близкото минало.

Бианка Андрееску триумфира над Серина Уилямс във финала при жените, подчертавайки едно от най-големите възрастови различия на подобно ниво, коментира още редакторът от Gol.bg. Канадката е все още в тинейджърска възраст, докато шесткратната носителка на трофея от Щатите е на 37 години.

Още за турнира със 138-годишна история и съпътстващите предизвикателства пред младите атлети в съвременния свят може да научите от видеото.