Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Преобладава предпазливост на финансовите пазари

Бизнес старт, 07.03.2016

07:30 | 7 март 2016
Обновен: 14:27 | 7 март 2016
Автор: Investor.bg
Дейвид Инглес. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Дейвид Инглес. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инвеститорите са предпазливи. По-голямата част от фондовите пазари бележат ръст, след като последните няколко месеца наблюдавахме спадове. Това каза пазарният анализатор Дейвид Инглес от офиса на Bloomberg в Хонконг в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

На валутния пазар единствено може да се отбележи леката обезценка на австралийския долар, които беше особено силен през миналата седмица.

Големите движения, които набелязвахме тази сутрин на фондовите пазари се дължат на данните за пазара на труда в САЩ, които излязоха в петък, доклада за трудовата заетост от Китай и прогнозите за китайската икономика, която се очаква да поддържа ръст от 7%.

Голямата част от загубите през последните 2-3 седмици бяха компенсирани. В момента индексите са с 2-3% над нивото си спрямо началото на тази година.

Оставаме с усещането, че ако акциите наистина се раздвижат, то катализатор на това раздвижването може е изненада от страна на ЕЦБ или движение при цените на суровините. Златото е в бичи пазар, такива са прогнозите и за медта.

Вижте целия коментар във видеото: