Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Книжата на Nissan достигнаха 7-годишно дъно

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, „Бизнес старт“, 15.05.2019 г.

07:55 | 15 май 2019
Автор: Георги Карамфилов
Логото на Nissan в Йокохама Снимка: Akio Kon/Bloomberg
Логото на Nissan в Йокохама Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Днес азиатските акции се търгуват разнопосочно, като китайските икономически данни са основното събитие за деня. Това коментира Софи Камарудин за сутрешния блок „Бизнес старт“.

„Забавянето в производството на заводите, продажбите на дребно и инвестициите показа, че икономиката на континента и без това губеше импулса си преди последния рунд на митата“.

Юанът се търгува без промяна след като изтри поскъпването си при публикуването на данните. А китайските акции отново поскъпнаха, след като изтриха част от ръста си преди публикуването на информацията. 
Shanghai Comp. се е насочил към прекъсване на двудневния си спад. А Hang Seng се търгува с леко повишение, отчита Камарудин.

Kospi също леко се покачва за втори ден по ред, а ASX 200 прекъсва двудневния си спад.

Японските акции се колебаят след 7 поредни негативни сесии за Nikkei 225. Една от компаниите, които изпитват проблеми е Nissan. Книжата ѝ се сринаха до най-ниските нива от 2012 насам след като компанията понижи прогнозната си печалба под най-ниските очаквания и намали дивидента си за първи път от 10 години. Така завършва пазарния си коментар Софи Камарудин.

Вижте целия анализ във видеото.