Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Новият стадион на Тотнъм: Бира и грижа за природата

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 05.04.2019

09:15 | 5 април 2019
Обновен: 05:25 | 6 юни 2020
Новият стадион на Тотнъм: Бира и грижа за природата

Със специална церемония Тотнъм официално откри новия си стадион. Това стана и с победа 2:0 над Кристъл Палас в мач от Висшата лига. По този начин "шпорите" спряха серията си от 5 поредни срещи без успех в първенството. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Гостът каза още, че капацитетът на съоръжението е 62 хиляди души. "Стана празник, макар че откриването беше отлагано няколко пъти. Но важното е, че "Тотнъм Хоспърс Арена" вече отвори врати. Построяването му струваше 1 милиард щатски долара, което го превръща в петия най-скъп стадион на планетата. Тепърва ще видим дали Тотнъм ще продаде правата върху името му и на каква стойност. За отбелязване е, че стадионът има собствена пивоварна, още 1600 wireless точки, на него може да се плаща с абонаментната карта и изцяло са премахнати пластмасовите изделия", добави Коларов.

Той каза, че двата най-скъпи стадиона се намират в САЩ. "Това са Янки Стейдиъм и Мерцедес-Бенц Арена. Струват съответно 2,3 и 1,6 млрд. долара. Разбира се, цените напрекъснато варират спрямо подобренията, но безспорният №1 е този в Ню Йорк", спомена още Веселин Коларов.

Коларов поясни, че най-скъпите стадиони далеч не са с най-голям капацитет. "В момента най-много хора побира арената в Северна Корея – 114 хил. души. Следва домът на Барселона "Камп Ноу" (99,354), а "Уембли" (90,000) побира най-много души сред най-високо оценените съоръжения", обобщи редакторът в Gol.bg.