Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Търсят се нови терени за индустриални имоти, в райони с налична работна ръка

Евгений Нумеров, управляващ директор и партньор в Skladman и Симеон Митев, собственик на "БГСЛАД", Бизнес старт, 17.10.2018

09:57 | 17 октомври 2018
Симеон Митев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Симеон Митев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основната тема на дискусията на провелия се форум е фокусирана около възможните зони за инвестиция, в зависимост и от наличието на работна ръка. Това каза  Симеон Митев, собственик на "БГСЛАД" в коментара си за провелата се в София Международна конференция на индустриални имоти, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Много гости от съседните държави, участвали в конференцията са споделили как се развива техния пазар и какви взаимовръзки обуславя това развитие с пазара на логистични имоти и услуги в България, съобщи Митев. Разисквани са терените и местата, на които има възможност за придобиване и за обособяването на нови индустриални площи и зони. 

"Основната тема на дискусията на провелия се форум е фокусирана около възможните зони за инвестиция, в зависимост и от наличието на работна ръка, вижда се че в нашата индустриална столица Пловдив няма вече достатъчно работна ръка, за да се използва рационално и заетите в бранша насочват търсенето си към области в района на Ловеч, Сливен, Перник, Видин, Лом". 

Евгений Нумеров, управляващ директор и партньор в Skladman, руска компания за индустриални и логистични имоти коментира възможностите страните от Централна и Източна Европа да бъдат конкуренти, да си сътрудничат, да се развиват така, че целият регион да бъде благоприятстван от това:

"Аз мисля, че това е възможно, ние сме съседски пазари, инвеститори, които искат да създават складове и заводи в Русия искат да инвестиарат и в България, имаме частни и корпоративни инвеститори, които желаят да влагат парите си в България, по този начин можем да сме си взаимно полезни", каза Нумеров .

В Русия има свободни икономически зони и индустриални зони, държавата оказва подкрепата си, като предоставя данъчни облекчения за компании, които работят в тези свободни икономически зони и данъчното бреме е много по-ниско за тях, съобщи гостът.

Целия разговор по темата вижте във видео материала.