Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Започва ''Футуризъм'' - новото предаване на Bloomberg TV Bulgaria

Антон Груев, водещ на предаването ''Футуризъм'', "Бизнес старт", 01.06.2023 г.

14:15 | 1 юни 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Предаването ще коментира всякакви аспекти от света на бъдещето, начинът по който ще изглеждат те и развитието на различни науки като биологията, физиката и химията. Ще представяме новини за всякакви научни пробиви, технологични развития и нови открития. Ще си говорим какви умения ще ни трябват за бъдещето, как ще се променя ученето, преподаването и самото образование. Ще обсъждаме завладяването на Космоса, битката за овладяването му, колонизирането на нови светове. Ще поговорим за футуризмът в геополитиката и за рисковете, пред които е изправено човечеството, как ще се адаптираме, също и ще се опитаме да прогнозираме след колко време ще настъпят част от тези промени. Това разказва Антон Груев, водещ на предаването ''Футуризъм'', в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова.

Във всяко предаване ще се водят разговори със събеседник, а освен това ще има и разнообразни новини и всякакви теми, свързани с наука и нови открития. Водещият на ''Футуризъм'' изтъква, че е важно да следим подобен тип новини, защото в краткосрочен и не толкова краткосрочен план те ще определят развитието на всеки аспект от нашия живот.

Първият гост в предаването ще бъде Явор Джонев, председател на фондацията за образователна трансформация. С него водещият ще разговаря по редица теми. 

''С него ще си поговорим повече за самото учене, новите начини на оценяване, дали в бъдеще ще отпаднат изпитите, дали ще има нужда от хора, които да ги проверяват, дали би могло да има обща система с отворен код, по която да се учат всички ученици в целия свят независимо в кой регион са. Ще си говорим дали изкуственият интелект може да намали изоставането между регионите, дали ще постави всички на една плоскост, от която да тръгнат едновременно или пък би могъл да задълбочи изоставанията в конкретни региони. Ще видим един много интересен пример за това как AI ускорява стотици пъти откриването на нови лекарства, ще говорим и за опасностите, до които той би могъл да доведе, както и за технологичната надпревара. Всичко това довечера от 21ч. в първи епизод на ''Футуризъм''.

Целия коментар може да видите във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.