Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Ще стане ли Белоградчик следващата Кападокия

Евтим Стефанов, собственик на приключенски център "Белоградчик", в „Бизнес старт”, 09.11.2022

13:10 | 9 ноември 2022
Автор: Зорница Крушарска

Хората са жадни за приключения и всяка година този тип туризъм набира скорост в Белоградчик. Градът привлича като магнит, защото тук могат да се правят много неща и едновременно с това човек да се възхищава и да опознава скалите, които се намират на около 100 кв. км. Така освен крепост, пещери, вино, конна езда, АТВ, джипове, сафари, електрически колела, тук може само да се разхождаш около скалите и да ги откриваш. Това разказа Евтим Стефанов, собственик на приключенски център "Белоградчик", в предаването „Бизнес старт” с водещ Роселина Петкова.

Белоградчик се налага в последните години като дестинация за алтернативен туризъм. От пролетта до октомври и част от ноември са много силни месеци и често хората не могат да си намерят място за настаняване.

Веднъж в годината  - около 22 септември, превръщаме Белоградчик в Кападокия. Тази година за втори път организирахме балонената фиеста и успяхме да съберем 15 балона, които летяха заедно и това бе най-сериозното събитие, което проведохме. Балоните бяха от цяла Европа – Франция, Белгия, Полша, както и от съседните ни държави.

„Получи се страхотен празник, пристигнаха над 500 души за полети или за другите приключения, които се предлагаха. За догодина отново планираме да организираме фиеста от 21 до 24 септември”, каза Стефанов.

Изживяването е най-хубавото нещо, което човек може да си позволи. Все повече туристите търсят изживяване, а не просто стандартните услуги като настаняване и храна, отбеляза събеседникът.

Какви са предизвикателствата пред развитието на бизнеса с полети с балон и скъпа ли е инвестицията в балони и поддръжката им?

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт” може да гледате тук.