Ролан-Гарос 2021 - Какво трябва да знаем?

Изданието на Отвореното първенство на Франция през 2021 г. е насрочено от 17 май до 6 юни

15:18 | 2 април 2021
Обновен: 15:36 | 2 април 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Откритото първенство на Франция e един от топ турнирите по тенис, който се провежда в продължение на две седмици в Stade Roland-Garros в Париж, Франция. Това е най-добрият турнир по тенис на глинен корт в света и вторият от четирите годишни турнира от Големия шлем. Турнирът е и един от най-интересните за залагащите в онлайн платформи като efbet, заради топ коефициентите, които се предлагат за всеки мач. Какво трябва да знаем за Ролан-Гарос 2021?

Кога ще се проведе Ролан-Гарос 2021?

Изданието на Отвореното първенство на Франция през 2021 г. е насрочено от 17 май до 6 юни - обичайният му пролетен слот, което означава, че ще се проведе седем месеца след изданието през 2020 г., което беше отложено за есента на 2020 г. заради коронавируса.

Как да закупим билети за Ролан-Гарос 2021?

FFT, който организира турнира, все още не е потвърдил кога билетите ще бъдат в продажба. Обикновено билети се пускат шест месеца преди събитието. Най-надеждният източник на информация за цените и условията на билетите е раздела за билети на официалния уебсайт на French Open, rolandgarros.com.

Ще има ли вечерни сесии в Ролан-Гарос през 2021 г.?

Да. Това е иновацията на Ролан-Гарос 2021 - „вечерните сесии“. Новината е  потвърдена в прес съобщение, публикувано на сайта на Ролан-Гарос.

Как ще бъдат организирани тези вечерни сесии?

От първата седмица до края на четвъртфиналите, десет мача - по един на ден - ще бъдат насрочени на Court Philippe-Chatrier, като играта започва в 21:00.

Вечерните мачове само на  Court Philippe-Chatrier ли ще се провеждат?

Да. Там ще бъдат насрочени три мача в „дневни сесии“ и един мач във „вечерни сесии“. Както на Masters 1000 в Париж-Берси, ще има два отделни билета: един за дневните сесии и един за последния вечерен мач.

Къде мога да гледам Roland-Garros 2021?

France Télévisions и Amazon Prime ще излъчват Ролан-Гарос за периода от 2021 до 2023 г. Всичко това означава, че Eurosport няма да излъчи изданието за 2021 за първи път от 27 години.

Във Великобритания мачовете също ще се излъчват по ITV4. В САЩ NBC притежават правата, като TSN и RDS го показват в Канада, а Fox Sports в Австралия.

Ще бъдат ли използвани всички 16 шестнадесет корта  на стадиона?

Да. През 2020 г. мачовете се състояха на 14 корта, а останалите два корта бяха в процес на изграждане. Освен ако няма забавяне, тези два корта ще бъдат завършени до 2021 г. и ще бъде възможно да се играе на всички 16 корта.

Дали Ролан-Гарос 2021 определено ще се състои?

Никой не може да гарантира нищо в настоящата епидемична ситуация, но FFT се надява, че турнирът ще се състои и ще приеме повече зрители отколкото през 2020 г.