Американската компания UKG стартира глобален иновационен хъб в България

Бързо развиващият се пазар на таланти в технологичния сектор допълнително ще ускори реализирането на услугите за развитие на корпоративна култура на UKG, които подпомагат създаването на страхотно място за работа

09:32 | 19 февруари 2024
Обновен: 09:41 | 19 февруари 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: UKG
Снимка: UKG

UKG, водещ доставчик на решения за човешки ресурси, работни заплати, управление на работната сила и култура, днес обяви стартирането на най-новия си глобален иновационен център в България. В него повече от 400 специалисти по разработка на софтуер ще работят върху развитието на продуктовото портфолио на UKG с фокус върху създаването на страхотни изживявания на работното място за хора по целия свят. За да достигне възможно най-широк набор от таланти в българския си екип, UKG установява значително присъствие както в София — център на традиционното знание в страната с концентрация от 16 университета — така и във Варна — популярен център за стартиращи компании, подхранващ развитието на технологии от ново поколение.

Повишеното търсене на базираните на изкуствен интелект технологични решения на UKG за изграждане на култура за управление на човешкия капитал (HCM) и пакети за управление на работната сила, се дължи на нарастващото в работодателите по цял свят убеждение, че създаването на добро работно място за служителите е значимо конкурентно предимство. За да обслужва настоящи и бъдещи клиенти, да разработва нови технологии и подобрява съществуващите решения, UKG наема повече от 60 души, включително екип от разработчици от Next Solutions, компания за разработка на HCM, базирана в София.

„Екипът е развълнуван да се присъедини към UKG, организация, чието глобално присъствие, ангажираност с иновации и отдаденост за създаване на страхотни изживявания на работното място – както за собствените си служители, така и за своите клиенти – е несравнимо в технологичния сектор“, каза Милен Манев, изпълнителен директор на Next Solutions. „Гордея се с работата, която нашият екип е свършил до момента, и съм нетърпелив за новите възможности, които възможността да бъдем част от UKG ще предостави на екипа, докато продължават собствения си професионален и личен път.“

Екипът с дългогодишен опит, който се присъединява към UKG, разширява бързо нарастващия отпечатък на технологичния иноватор в България. UKG вече има няколкостотин служители във Варна, които стават част от екипа след забележителното придобиване на Immedis. Именно това са и хората, които разработват платформата UKG One View, трансформирайки начина, по който мултинационалните организации плащат възнагражденията на своите служители.

„София и Варна са изключително опитни, богати на таланти пазари за технологични и софтуерни специалисти“, каза Осман Осман, който ще ръководи операциите на UKG в България. „Културата на работното място, с която те се добре запознати, и възможността всеки да бъде иноватор ще помогнат на UKG да стане един от най-търсените работодатели в технологичния сектор в България.“

Заедно с глобалните иновационни центрове на UKG в Монтевидео (Уругвай), Монреал (Канада) и Нойда и Бангалор (Индия), както и обширни инженерни и развойни екипи в САЩ и други страни, българският екип ще си сътрудничи тясно с колеги в световен мащаб, за да играе ключова роля в иновациите на UKG, които вдъхновяват всяка организация да стане страхотно място за работа.

С повече от 15 000 служители, UKG е класирана на 3-то място в света сред големите компании в класацията на Computerworld 2024 за най-добри места за работа в ИТ сектора, една от най-добрите компании в света на списание TIME през 2023 г. и една от най-иновативните компании в Америка от списание Fortune. Освен това, UKG е сертифицирана като Great Place To Work® във всяка страна, където има значително присъствие на служители, и е позиционирана като лидер или класирана №1 в HCM и управлението на работната сила от всички големи фирми за анализ в индустрията.

„Ние сме на мисия да вдъхновим всяка организация, без значение размер, география или индустрия, да се превърне в страхотно място за работа чрез технология, създадена за всички“, каза Хюго Саразин, главен продуктов и технологичен директор в UKG. „За да помогнем на нашите клиенти да постигнат пълния си потенциал, всички наши служители разполагат с инструментите на нашето лидерство в корпоративната култура, уникална комбинация от вътрешни технологии – включително AI, генеративен AI и инструменти за машинно обучение – и най-големата в света колекция от културни кадрови и работни данни, за да отключим следващото поколение страхотни иновации.“

Относно UKG

В UKG нашата цел са хората. Ние сме на мисия да вдъхновим всяка организация да се превърне в страхотно място за работа чрез HCM технология, създадена за всички. Повече от 80 000 клиенти във всички размери, индустрии и географски региони се доверяват на UKG решения за човешки ресурси, заплати и управление на работната сила и културни облачни решения, за да стимулират страхотни изживявания на работното място и да вземат по-добри, по-уверени хора и бизнес решения. С най-голямата в света колекция от данни за хора, работни данни и културни данни, комбинирани с богат опит в използването на изкуствен интелект в услуга на хората, ние свързваме дълбокото разбиране на културата с бизнес резултати, за да покажем какво е възможно, когато организациите инвестират в своите хора. За да научите повече, посетете ukg.com.

За контакти:

media@ukg.com

Copyright 2024 UKG Inc. Всички права запазени. За целия списък от търговските марки на UKG, моля посетете ukg.com/trademarks. Всички останали търговски марки, ако има такива са собственост на съответните си собственици. Всички спецификации подлежат на промяна.