Работоделските асоциации ще подпомагат ББР при изготвянето на програми за бизнеса

Консултативният съвет към Българската банка за развитие с участието на национално представителните работодателски организации проведе учредителното си заседание

17:07 | 28 февруари 2023
Обновен: 22:24 | 28 февруари 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Консултативният съвет към Българската банка за развитие (ББР) с участието на национално представителните работодателски организации проведе учредителното си заседание, като асоциациите ще подпомагат банката в разработването на подходящи програми за бизнеса.

Национално представителните работодателски организации изразиха готовност да консултират ръководството на Българската банка за развитие при създаването на нови програми и продукти на банковата група. По този начин институцията ще може да предлага адекватни инструменти, които отговарят на финансовите нужди на бизнеса.

Консултативният съвет следва да осигури и работещ комуникационен канал между ББР и бизнеса, чрез който да бъдат информирани членовете на организациите за актуалните финансови програми и продукти. Той ще осигури и обществен контрол върху дейността на ББР, като периодично получава и анализира информация относно изпълнението на целите и задачите на банката, разписани в Закона за ББР.

Това стана ясно на първото заседание на Консултативния съвет, който бе създаден по инициатива на Надзорния съвет на банката. Председател на новия орган е председателят на НС на ББР. Като представители на работодателските организации в него членуват Добрин Иванов – изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Станислав Попдончев – зам.-председател на Българската стопанска камара (БСК), Васил Тодоров – член на УС на БТПП, Евгений Иванов – член на УС и изпълнителен директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), и Владимир Данаилов, експерт от Съюза за стопанска инициатива.

ББР 01