Office Investments&Workspace Forum 2022: Capitalizing Transformations: The Workspace, the People, the Environment

Форумът ще се проведе на 13 април в Sofia Event Center

16:20 | 28 март 2022
Обновен: 19:23 | 28 март 2022
Автор: Антон Груев
Office Investments&Workspace Forum 2022: Capitalizing Transformations: The Workspace, the People, the Environment

Office Investments & Workspace Forum 2022, организиран от Градът Медиа Груп, ще очертае тенденциите в офис сегмента като предостави платформа на експертите от най-активните инвестиционни и asset management компании, на представители от най-динамичните компании от IT / BPO сектора, водещите CRE консултанти, архитекти и workspace дизайнери, както и на иновативните компании за сградни иновации и технологии, които да споделят своята гледна точка и актуален опит.

Офис сегментът продължава да бъде обект на немалко структурни промени и трансформации, но възвръщането на динамиката през 2021 чрез няколко значими сделки за първокласни офис площи, както и инвестиционна транзакция на първокласен офис актив, оставиха съмненията за бъдещето на офиса в миналото.

Очакванията за 2022 са оптимистични. Адаптирайки се, фокусът на индустрията и ползвателите е повече от всякога върху качеството на офис средата. Модерната физическа офис инфраструктура е важен хъб на корпоративната култура, комуникация и талант и е ключов фактор за привличане на човешки капитал. Екологичната устойчивост и зелените практики вече не са бутикова концепция, а стандарт, който има пряко отношение към пазарната оценка на активите. Гъвкавостта е сред приоритетните изисквания и е основа за така широко разпространения хибриден модел на работа, както е и важен лост за маневриране в ера на динамични предизвикателства.

Какви са гледните точки на инвеститори, ползватели, архитекти, дизайнери и експерти за бъдещето на офиса и офиса на бъдещето? Как еволюцията на работните процеси и корпоративната култура променят изискванията за работните пространства и защо качеството е все по-важно? Какви са очакванията за пазара на офис площи през 2022?

Основните акценти в програмата са:

 • Thinking further: ESG трансформациите, еволюцията на работните процеси, корпоративната култура и офис пространствата
 • Kои са двигателите зад пазарната активност през 2021 и Η1 на 2022? Какво стимулира търсенето и вземането на решения? Какви са очакванията за останалата част на 2022?
 • Бъдещето на работата и нейното въздействие върху съвременния офис – талантът, корпоративната култура и работното пространство
 • Офис активите и пазарната среда – стремеж към качество
 • Коуъркинг и иновативни концепции за работно пространство: Flex is King
 • Модерната офис инфраструктура като лост за развитието на ΙΤ/BPO индустриите и позиционирането на България като локация за бизнес с добавена стойност: от какво имат нужда ползвателите?
 • Projects showcase 2022 – разработване на зелени, устойчиви и съвместими с бъдещето офис сгради
 • Тенденции в дизайна на работното пространство 2022 – създаване на удобна и креативна бизнес среда
 • Managing disruption: модели за препозициониране и реновация на офис активи
 • Планиране на капиталови разходи: как да постигнем ESG-стандартите в ера на високи строителни разходи
 • Building innovation: добавяне на стойност чрез технологични сградни решения и иновативен подход

 

Събитието ще се проведе на 13 април 2022 (сряда) в Sofia Event Center (бул. Черни връх 100).

Повече информация за събитието ТУК.

Вижте програмата ТУК.

Регистрирайте се за присъствие на живо ТУК.