Недостиг на съдържание за кина и телевизии

Портър Биб, управляващ партньор, Mediatech Capital Partners

13:13 | 7 май 2020
Обновен: 14:09 | 6 юни 2020

Епидемията от коронавирус доведе до затваряне на холивудските студиа и кинопродукции по целия свят бяха замразени. Това води до недостиг на съдържание за кина и телевизии, каза Портър Биб.

И това ще остави телевизиите, кабелните оператори и стрийминг компаниите като Disney+ и Netflix без нови филми за период от 6 до 12 месеца, защото никой не знае точно кога ще заработят отново кинопродукциите.

Disney изпревари Netflix, които прибавиха около 30 млн абонати по света през второто тримесечие. А Disney през април добави 54 млн. абонати, което е страхотно.

Когато стартираха услугата през ноември миналата година първоначално очакваха да стигнат 50-55 млн абонати чак през 2024г. Така че пандемията бе много благотворна за всички от стрийминг бизнеса с изключение с един.

Светият граал и перлата в короната на печалбата на Disney традиционно е ESPN. Но без да може да излъчва спортни състезания на живо, ESPN срещна две препятствия.

Те се оказаха неадекватни в стрийминга. Имаха огромен ръст за 2 дни с NFL и след това сериозен ръст с игрите, особено Last Dance на Disney, за историята на Майкъл Джордън. Но днес излъчват откриването на южнокорейския професионален бейзболен шампионат. И състезания по кърлинг от САЩ.

Така че ESPN наистина остана без съдържание. Те губят не само милиони зрители, но и стотици милиони рекламни долари. Защото нямат съдържание, което да държи зрителите залепени за екрана.