Тръмп: Предстоят ни трудни времена, но ще победим вируса

Изказване на американския президент Доналд Тръмп

16:28 | 31 март 2020

Вчера обявих, че ще удължим мерките за социално дистанциране до края на април. Това се основава на модели, които показват, че ще достигнем връхната точка на смъртните случаи след около 2 седмици. Същият модел показва, че ако стриктно спазваме тези насоки, можем да спасим живота на над 1 млн. американци. Замислете се, живота на един милион американци.

Бъдещето ни е в собствените ни ръце и изборите и жертвите, които правим ще определят съдбата на този вирус. И на нашата победа. А ние ще постигнем паметна победа, нямаме друг избор. Всеки от нас има определя роля в тази война.

Всеки гражданин, семейство и бизнес може да помогне за спирането на вируса.

Това е нашият споделен патриотичен дълг. Следващите 30 дни ще бъдат предизвикателни за всички. И те са жизненоважни. Всичко зависи от тях. Те са много важни, защото трябва да се върнем.

И колкото по-отдадени сме днес, толкова по-бързо ще излезем от другата страна на кризата. А това е моментът, който чакаме. Колкото по-отдадени сме, толкова по-скоро ще спечелим тази битка и ще се върнем към животите си. А те ще бъдат невероятни, вероятно ще бъдат по-добри от всякога.

Днес постигнахме исторически етап в борбата срещу коронавируса. Над 1 млн. американци са били тествани, далеч повече от всяка друга страна. И то с най-прецизните тестове.