Технологичният сектор с мерки срещу фалшивата информация

Мерките са част от борбата с Covid-19

13:52 | 20 март 2020
Автор: Иван Николов

Facebook, Microsoft и Google заедно с Twitter и Reddit обявиха, ме обединяват усилия в предоставянето на точна информация за коронавируса и заболяването, което причинява.

Технологичните гиганти и социалните мрежи казаха, че и други компании ще се присъединят към тях.

Офисът на Белия дом по науката и технологиите в понеделник обяви, че провежда срещи и ще продължава да среща с различни групи американски технологични компании и индустриални асоциации в рамките на борбата с Covid-19.

Стрийминг

 

Netflix и Google решиха да намалят качеството на стрийминга в Европа, за да облекчат натоварването на интернет заради социалната изолация, въведена от европейските страни заради епидемията.

Решението последва отделни разговори между еврокомисар Тиери Бретон и директора на Netflix Сундар Пичай и директорката на YouTube Сюзан Войчицки.

Ограниченията ще са за период от 30 дни и влизат в сила за YouTube от петък.

Потребителите на YouTube ще гледат стандартна резолюция /SD/ качество.

Netflix ще започне да намалява битрейта на всичките си стрийминг услуги в Европа за месец, съобщи базираната в Силициевата долина компания на 19 март.

„Смятаме, че това ще намали трафика на Netflix по европейските мрежи с около 25% и ще осигури все пак добро качество на абонатите ни”, каза компанията.

Епидемията затвори училища и фирми в голяма част от европейските страни и прати милиони хода по домовете си.

Стриймингът в Европа се увеличи с 20% като продължителност през последния уикенд, включително над 40% повече в Австрия и Испания.

Европейските телекомуникационни доставчици съобщават, че няма признаци на претоварване и мрежите ще издържат.