В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Laudamotion и Volotea ще летят от и до Варна и Бургас

Улрих Хеппе, изп. директор на Фрапорт България, В развитие, 13.02.2020

През 2020 година ще има полети на авиокомпанията Laudamotion и от Варна, и от Бургас до Виена. Тя е собственост на Ryanair. Голямата испанска авиокомпания Volotea ще изпълнява полети от Нант, Франция до Варна. 5 авиокомпании ще летят до Варна и 3 нови до Бургас. Ще има полети до Полша, Украйна и Германия. Това каза Улрих Хеппе, изп. директор на Фрапорт България, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

По думите му във Варна има повече целогодишно полети и това е стратегията на летищния оператор - да увеличат свързаността в ниския сезон. 

"През лятото и двете летища са свързани по прекрасен начин", каза той. 

Той посочи и че 16 целогодишни дестинации се поддържат сега от двете летища, а преди 3 години са били шест. 

"През 2019 година имаше нормализация, защото от 2015 до 2018 година имаше рекорден растеж от почти 50%. Има три основни причини - нашите конкуренти в Турция и Северна Африка отново отвориха пазарите си, вторият фактор беше фалитът на две авиокомпании, които засегнаха основно германския и полския пазар. Освен това имаше волатилност на пазара на нискотарифни компании", посочи Хеппе. 

"През 2019 година имахме по 9 нови авиокомпании във Варна и Бургас. Във Варна имахме нови 4 дестинации и 3 в Бургас".

Изпълнителният директор на оператора на морските летища посочи, че Wizzair за първи път започна да лети от Ливърпул до Варна, има целогодишни полети от Париж, което е много важно за цялото Черноморие. 

Още по темата

"Над 395 млн. лв. са инвестирани в двете летища от началото на концесията преди 13 години", каза той и допълни, че през 2020 г. са предвидени над 12 млн. за аерогарите във Варна и Бургас. 

Прогнозата му е, че разпространението на коронавируса няма да се отрази на дейността на българските авиопревозвачи. 

Гледайте видео с целия разговор

Последни новини
Още от В развитие