В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Елана Трейдинг: Бизнесът все повече осъзнава ползите от листването на борсата

Димитър Георгиев, Елана Трейдинг, В развитие, 14.01.2020

Търговията на Българската фондова борса през 2019 г. регистрира двуцифрени спадове по отношение на брой сделки и оборот. Положителното обаче е, че има драстично увеличение на набирането на капитал през борсата - нещо, което ще се задълбочи като тенденция през 2020 г. Това каза Димитър Георгиев, Елана Трейдинг, в интервю за репортера Хюлия Айваз, излъчено в предаването „В развитие“.

По думите на Георгиев по-големият интерес се дължи на това, че бизнесът все повече вижда предимствата от листването на борсата, евтиното набиране на капитал, публичното набиране на акционерен капитал, и пр.

„Бизнесът се ограмотява за всички предимства от това компаниите да бъдат публични“.

Георгиев отбеляза, че листването на „Телелинк“ предстои до няколко дни, като вече има и заявки от няколко други дружества.

„2020 ще е първата от няколко поредни години, в които пожеланията за нови компании на БФБ ще се превърнат в реалност“.

По-рано БФБ отличи инвестиционните посредници, постигнали най-добри резултати за 2019 г. По време на церемонията бяха отсъдени награди в 4 категории.

Investor.bg получи голямата медийна награда на БФБ за 2019 г. Отличието е за принос в популяризирането на капиталовия пазар през изминалата година.

„Наистина това беше медията, която ни следваше плътно през годината и отразяваше всичко, което се случва на борсата, дори и най-малките събития“, заяви при връчването на наградата изпълнителният директор на „Българска фондова борса“ АД Маню Моравенов.

„Investor.bg бе създаден преди 19 години с мисълта да популяризира борсовата търговия.

Радваме се, че тези наши усилия се отбелязват и възнаграждават и днес“, коментира от своя страна главният редактор на медията Бойчо Попов.

Последни новини
Още от В развитие