В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Пренасищане заплашва пазара на жилища под наем в София

Цветослав Христов, управляващ партньор в Antre Real Estate, В развитие, 25.07.2019

Ако трендовете на пазара на жилища под наем в София се запазят, в дългосрочен аспект наемателите ще станат силната страна. Това каза Цветослав Христов, управляващ партньор в Antre Real Estate, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

От 2-3 години насам имаме устойчив тренд на издаване на все повече и повече разрешителни за строеж – съответно все повече сгради се строят и влизат в експлоатация, а голяма част от апартаментите в тях са купени с цел инвестиция... Това води до момента, в които много жилища са пуснати на пазара по едно и също време, докато търсенето не расте толкова значително“.

При цените на наемите не се наблюдава изкуствено завишаване, посочи Христов. 

„Процесите, довели до тези цени, са факт от много време. Икономиката също влияе, по-високите заплати, по-високата покупателна способност. Миграционните процеси към София са непрекъснати“.

Традиционно търсени квартали в столицата са „Лозенец“, районът на „Докторска градина“, а нови такива са „Кръстова вада“ и като цяло южните райони, посочи гостът.

Още по темата

Според него развитието на пазара от началото на годината е устойчиво и ще остане такова.

„До края на 2019 г. няма да има колебания на имотния пазар, темповете ще останат същите, цените и банковото кредитиране също няма да претърпят промени. Дори да има колебания, те ще са малки“.

 

Последни новини
Още от В развитие